RUMENA LEPLJIVA PLOŠČA - FITOKOL - 10/1

  • Šifra: 3858891438498
  • Nagradne točke: 4
  • Razpoložljivost: 2 - 3 dni
  • 4,33€

  • Brez DDV: 3,55€
  • Cena v nagradnih točkah: 250

RUMENA LEPLJIVA PLOŠČA - FITOKOL

Za zatiranje škodljivcev Oljčne muhe (Bactrocera oleae), listne uši (fam. Aphididae), rastlinjakovi ščitkarji (Trialeurodes vaporariorum),listni zavrtači (Lypnetidae), listni zavijači (fam. Toricidae), žalovalke (Sciariade) in drugi.

Spremljanje pojava in ugotavljanje potrebe po kemičnem zatiranju in pravočasne uporabe insekticidov na kmetijskih kulturah v vrtovih, drevesnicah in v zaščitenem prostoru (sadje, zelenjava in okrasne rastline).

 

SESTAVA: Plošče so premazane s prozirnim lepilom (poliizobutilen)

 

VSEBINA: eno pakiranje vsebuje: 10 kosov rumenih plošč + žičke za obešanje

 

RAVNANJE: V primeru kontakta / dotika z lepilom roke oprati z vodo in milom.

 

SKLADIŠČENJE: Skladiščiti v zaprti, originalni embalaži, v suhem in zaprtem prostoru, na temperaturi od 5 do 35 °C.

 

NAVODILA ZA UPORABO:

Rumene lepljive plošče se uporabljajo za zatiranje škodljivcev na sadju, zelenjavi in okrasnih rastlinah, za spremljanje pojava škodljivcev in ugotavljanje potrebe po kemičnem zatiranju in pravočasne uporabe insekticidov na kmetijskih kulturah v vrtovih, drevesnicah in v zaščitenem prostoru. Z uporabo večjega števila lepljivih plošč 20-25/100 m2 se lahko zmanjša populacija posameznih škodljivcev.

 

UPORABEN NASVET:

Oljčna muha (Bactrocera oleae) je eden od najpomembnejših ekonomskih škodljivcev oljk, ki v letih z visoko populacijo lahko izziva resne škode. Škode so vidljive v zmanjšanem donosu in slabši kakovosti oljčnega olja. Priporočilo je, da se v oljkovnik postavijo (ob robu krošnje) rumene lepljive plošče, v drugi polovici junija, pred letom oljčne muhe in, da se jih zamenja v avgustu (po potrebi tudi prej), pred izletanjem 3. generacije muhe, ki je najštevilčnejša in najbolj škodljiva. Prav ta generacija najbolj ogroža donos oliv.

 

Dimenzije 1 plošče: 24 cm x 17 cm

 

Rumena lepljiva plošča ni razvrščena med strupe in nima karence.

 

Lepilo ni topljivo in se ne izpira. Izdelek ni škodljiv za ljudi, toplokrvne živali in okolje.